Nyheter

Nästa generations hållbara alternativ till cement

Betolar tillkännagav idag sina första betongprodukter tillverkade med Geoprime® för den indiska byggmarknaden. Geoprime-produkterna kommer att visas på World of Concrete India-evenemanget i Mumbai mellan den 13:e och 15:e oktober.

Betolars Geoprime® är nästa generations lågkoldioxidlösning och ett hållbart alternativ till cement. Geoprime® gör det möjligt för betongtillverkare att skapa cementfri betong genom att effektivt använda industriella sidoströmmar som flygaska och Ground Granulated Blast Furnace Slag (GGBS). Hållbarhet och styrka för den tillverkade betongen är jämförbar med cementbaserade produkter, men den överträffar de traditionella produkterna med sitt betydligt lägre koldioxidavtryck.

– Vi är glada att kunna presentera våra första produkter för våra kunder för de indiska marknaderna. Vi har nu gått från laboratorietester till produktionsfasen och kan konkret visa hur väl denna lösning fungerar. Det är fantastiskt att höra feedback från betongindustrin i regionen på vår hållbara lösning. Dekarbonisering av betongindustrin är ett mycket aktuellt och viktigt ämne, säger Abhishek Bhattacharya, VD, Betolar India Pvt. Ltd.

– Vi är nöjda med att vår verksamhet i Indien och Asien växer, och vi har nått produktionsstadiet med våra första kunder i Indien. Det är bara några månader sedan vi publicerade dessa samarbeten i Indien. Vi går framåt enligt vår strategi i regionen, säger Juha Pinomaa, VP, Head of Asia, Betolar Plc.

Abhishek Bhattacharya kommer att vara en del av paneldiskussionen om ämnet ”Dekarbonisering som en möjlighet i cement- och betongsektorn, innovationer och hållbarhet i material” den 13 oktober 15-16.

Produkterna som visas i Betolars monter A27 inkluderar olika typer av gatsten, betongblock och golvplattor tillverkade av lokala betongtillverkare i Indien.