Nyheter

Ny podd: Den gröna juridiken

Nu lanseras Den gröna juridiken, en podcast som helt ägnar sig åt högaktuella ämnen inom miljörätt och affärsjuridik och kopplingarna där emellan. Bakom podden står miljörättsgruppen på Wistrand Advokatbyrå.

Miljö- och energifrågor har länge ansetts vara framtidsfrågor och har det senaste halvåret hamnat än mer i fokus. Det är också frågor som kan vara både tekniskt och legalt komplicerade.

I podden möter juristerna på Wistrand intressanta gäster för att gå på djupet i olika ämnen. Den gröna juridiken vänder sig till alla som är intresserade av eller arbetar med miljöfrågor.

– I grunden ville vi själva samtala med intressanta personer för att lära oss mer. Men vi såg också att det fanns ett behov av en podd som fångar både kommersiella frågor och miljörätt samtidigt’, säger Aaron Coster, biträdande jurist i Göteborg och projektledare för Den gröna juridiken.

Första avsnittet, där Wistrand träffar Lina Kinning på Svensk Vindenergi för ett samtal om havsbaserad vindkraft, har precis lagts ut på Spotify. Tryck här för att lyssna på avsnittet. Flera avsnitt kommer att släppas löpande under hösten och våren.