Nyheter

Entreprenören som vill få byggbranschen att reparera mera

Catrine Rudbäck Sageryd, Mekina. Cirkulär ekonomi må vara ett modebegrepp, men långt ifrån alla branscher har anammat trenden. Catrine Rudbäck Sageryd går från ord till handling när hon med Mekina – verkstaden som reparerar verktyg – gör byggbranschen mer hållbar.

Catrine Rudbäck Sageryd har alltid gått sin egen väg. Direkt efter gymnasiet flyttade hon till Thailand, tog sitt första steg på entreprenörsbanan och startade ett callcenter. Väl hemma i Sverige tog Catrine sedan klivet in i en ny värld och grundade ett eventföretag.

Men för drygt tio år sedan tog Catrines liv ytterligare en ny vändning då hon köpte konkursboet efter ett nedlagt verkstadsföretag tillsammans med sin pappa.

Mekina föddes – en verkstad som reparerar verktyg med målet att bryta byggbranschens slit-och-släng-mentalitet.

Genom att kombinera sitt eget företagardriv med pappans verktygskunnande – och givetvis en rejäl dos träget arbete – har Mekina i dag blivit störst i Sverige i sin nisch, med en omsättning kring 40 miljoner kronor och ett 15-tal anställda.

I juni kammade Catrine hem priset:

Årets Företagare i Stockholms län 2023.

Läs mer om Catrine Rudbäck Sageryd:

här.

På bilden: Landshövding Anna Kinberg Batra, Årets Företagare i Stockholms län Catrine Rudbäck Sageryd och Företagarnas regionchef för Stockholm Thomas Byström