Nyheter

Norwegian avancerar i global klimatmätning

Norwegian avancerar och får högsta poäng i flera kategorier för arbetet med att minska utsläppen av internationella klimatorganisationen CDP. Bolaget får högsta betyg för riskhanteringsprocesser, riskrapportering samt för rapportering och verifiering av direkta och indirekta utsläpp från energiförsörjning (Scope 1 och 2).

Internationella miljöorganisationen CDP (Carbon Disclosure Project) publicerar varje år en rapport där företags klimatstrategi mäts på ett antal kategorier. För 2023 får Norwegian det samlade betyget B vilket är en förbättring från B- förra året och ett viktigt erkännande av bolagets arbete för att minska utsläppen. Norwegian får A för arbetet med riskhanteringsprocesser, riskrapportering samt för rapportering och verifiering av direkta och indirekta utsläpp från energiförsörjning (Scope 1 och 2).

– Vi har ambitiösa mål och arbetar aktivt för att minska utsläppen. Det är därför både glädjande och motiverande att se att det arbete vi gör leder till positiva resultat i fler kategorier än tidigare. Det här betyder mycket för oss eftersom vi ser att vår strategi fungerar, säger Norwegians hållbarhetschef Anders Fagernæs.

Transparens är avgörande

Sedan 2021 har Norwegian offentliggjort bolagets klimatarbete genom CDP och resultaten har varit positiva. Att jobba med öppenhet genom Carbon Disclosure Project är en central del i Norwegians hantering av den ökande efterfrågan på information om klimat och miljö från investerare, finansiella institutioner, kunder och beslutsfattare.

– Vi har tagit fram en strategi för att minska vår klimatpåverkan och vi anser att det verktyg som har störst effekt inom en snar framtid, är att öka användningen av fossilfritt flygbränsle. Förnyelse av flygplansflottan och användning av avancerade väderdata för mer bränsleeffektiv navigering, är ytterligare åtgärder som minskar utsläppen direkt. Vi tror att transparens, öppenhet och rapportering ger kunderna bättre förutsättningar att göra medvetna val, fortsätter Fagernæs.

Du kan läsa mer om CDP här:

https://www.cdp.net/en