Nyheter

Årets Hållbara Leverantör lovar inte mer än de kan hålla

Varje år utser Ahlsell Årets Hållbara Leverantör, ett pris som man instiftat för att lyfta en leverantör som utmärkt sig särskilt på hållbarhetsområdet.

Nu avslöjas Årets Hållbara Leverantör 2021, som gjort en grej av att vara tydliga med vad de kan lova.

–  Det har blivit allt tydligare att vi i näringslivet behöver bli bättre på att samarbeta i hållbarhetsfrågor om vi ska lyckas nå de ambitiösa hållbarhetsmål som behövs idag. Ahlsell har en stark position på marknaden vilket gör att vi har många affärspartners i hela värdekedjan. Detta innebär stora möjligheter till samarbete och stora möjligheter att utveckla gemensamma arbetssätt och produkter, säger Joakim Kämpe, Hållbarhetsutvecklare på Ahlsell Sverige AB.

Sedan 2018 har Ahlsell som ett led i detta utsett Årets Hållbara Leverantör. Det är ett prestigepris som vi instiftat för att lyfta en leverantör som gjort något på hållbarhetsområdet vi tycker är värt att uppmärksamma lite extra.

Tidigare pristagare har varit Spray Master, Ejendals och Ulefos.

Nu går 2021-års pris till TECCA – tidigare T-emballage Bygg – som är en leverantör med lång erfarenhet av inbyggnadsmaterial och helhetslösningar för skalskydd. Idag, när många företag vill framhäva sitt hållbarhetsarbete, tycker vi det är extra viktigt att som TECCA vara rak och tydlig i kommunikationen om vad man som företag kan och inte kan göra inom hållbarhetsområdet. Just därför får de årets pris.

Motiveringen lyder:

”En vilja att ta ansvar för sin klimatpåverkan och en öppen kommunikation gör att årets hållbara leverantör 2021 sticker ut. Ahlsell är i år glada och stolta över att få lyfta fram TECCA.

TECCA är en leverantör med lång erfarenhet av inbyggnadsmaterial och helhetslösningar för skalskydd. Deras produkter hjälper Ahlsells kunder att förlänga livslängden på sina byggnader och hus, fuktsäkra dem och se till att de blir mer energisnåla. Nu har TECCA börjat arbeta mot målet att erbjuda fossilfria klimatskal och redan idag finns produkter med 90% biobaserad råvara. Detta har gett Ahlsell fler möjligheter att hjälpa våra kunder att nå sina hållbarhetsmål.

Det som verkligen sticker ut är dock TECCAs kommunikation kring hållbarhetsfrågorna. De är alltid tydliga med vad de kan och inte kan, men också vad de vill uppnå med sitt hållbarhetsarbete och hur de skall uppnå det. TECCAs raka och transparenta approach till hållbarhetsfrågorna är ett föredöme. Vi på Ahlsell ser fortsatt fram emot ett öppet samarbete för att göra det enklare för våra kunder att bli mer hållbara.”

Marilyn Lindh, hållbarhetsutvecklare på TECCA är nöjd:

– Det är extra roligt att se motiveringen. Det har varit utgångspunkten från början att om vi skall kommunicera något kring hållbarhet så måste det vara väldigt tydligt exakt var vi står och var vi tror att vi kan nå. Varken mer eller mindre.

Foto: Ahlsell

På bilden: Ahlsell utser varje år Årets Hållbara Leverantör, ett prestigepris som instiftats för att lyfta en leverantör som utmärkt sig särskilt på hållbarhetsområdet. Från vänster: Anders Selvander Marknadschef Tecca, Christer Edholm Key Account Manager Tecca, Joakim Kämpe Hållbarhetsutvecklare Ahlsell, Marcus Ahlstedt VD Tecca, Marilyn Lindh Hållbarhetsutvecklare Tecca, Bo Karlsson Produktchef Ahlsell