Nyheter

GotlandsHems elbilspool är nu öppen för alla

Med GotlandsHems poolare kan man låna en elbil och bara betala för stunden den används.

Från 1 maj 2022 är elbilspoolen öppen för alla. Även för den som inte är hyresgäst hos GotlandsHem.

Cirka 80 procent av de boendes klimatpåverkan kommer från transporter till och från boendet. Att erbjuda lånebilar som går på el är en del i GotlandsHems arbete med att skapa förutsättningar för att bo och leva mer hållbart.

GotlandsHem vill helt enkelt hjälpa till att göra det möjligt att bo och leva utan egen bil, men ändå ha tillgång till en när det behövs.

– Vi har erbjudit tjänsten till våra hyresgäster under en testperiod på två år. För att kunna ha fler liknande lösningar framöver behöver vi ha fler som använder bilarna. Därför gör vi nu ett test där vi öppnar upp för alla som bor eller befinner sig på Gotland att låna. Testet pågår året ut, säger Nora Olofsson, affärsutvecklare på GotlandsHem.