Nyheter

David Lindgren ny chef för miljöenheten på Bjerking

Teknikkonsulten Bjerking har rekryterat David Lindgren till chef för miljöenheten. David har omfattande erfarenhet av arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor och kommer senast från Hifab där han var hållbarhetschef. David ser Bjerkings miljöenhet som ett ”dream team”.

Den 2 maj började David Lindgren sin nya roll som chef för Bjerkings miljöenhet. David har tidigare arbetat på Ramboll där han till en början arbetade med miljö- och hållbarhetssamordning samt miljöcertifieringar. Från 2017 var han hållbarhetsansvarig för företagets svenska verksamhet. Nu senast kommer David från rollen som Hållbarhetschef på Hifab. Bjerkings miljöenhet består av cirka 40 medarbetare i fem team fördelade på de två kontoren i Uppsala och Stockholm.

– Bjerkings miljöenhet är lite av ett ”dream team” för mig, säger David Lindgren. Under åren har jag ofta sett duktiga miljökonsulter arbeta ensamma eller i mindre grupper. Här har Bjerking redan samlat sina miljö- och hållbarhetskonsulter i ett team. Tillsammans har de all den kunskap som behövs för att bygga morgondagens hållbara samhälle.

Davids första tid på Bjerking handlar främst om att lära känna organisationen.

– Bjerking har en väl fungerande verksamhet och goda kundkontakter. Den första tiden handlar därför om att lära känna människorna på miljöenheten och hur vi ska arbeta post-corona för att bibehålla och stärka trivsel och sammanhållning.

Rickard Lundberg, Affärsområdeschef Hus och Installation på Bjerking är glad att David är på plats:

– Vi är väldigt glada att David valt att börja hos oss på Bjerking! Vi har redan idag en stark miljöenhet och tillsammans med David kommer vi kunna ta nästa steg i vår och våra kunders utveckling mot hållbar samhällsbyggnad. David har en gedigen erfarenhet av miljö och hållbarhetsfrågor och ett etablerat nätverk i samhällsbyggnadsbranschen vilket kommer att stärka vårt hållbarhetserbjudande ytterligare.