Nyheter

Trioworld lanserar återvunna livsmedelsförpackningar med Lidl Sverige

Tillsammans med Lidl Sverige lanserar Trioworld den första Loop-plastfilmen godkänd för livsmedelsförpackningar, innehållande Post-Consumer Recyclates (PCR) dvs. plast som återvunnits efter den har använts i det syfte den tillverkades för. Lidl introducerar den innovativa lösningen med sina kanelbullar och kardemummabullar i Sverige den här veckan.

Trioworld har utvecklat en banbrytande ny flerlagers Loop-förpackning som revolutionerar marknaden för livsmedelsförpackningar. Projektet initierades tillsammans med RISE (Research Institute of Sweden) och Lidl Future Initiatives. Målet var att utveckla en återvinningsbar film för livsmedelskontakt innehållande PCR.

– Vi är mycket stolta att vara den första livsmedelsbutiken att lansera en livsmedelsförpackning som innehåller återvunnen plast, säger Gabriella Goldman, Varumärkes-, CSR- och Kommunikationsdirektör på Lidl Sverige.

Trioworlds lösning drivs av ett innovativt femlagerskoncept som har uppfyllt alla obligatoriska tester och simuleringar enligt EU:s bestämmelser för kontaktmaterial. Förpackningen är tillverkad av 30 % PCR och är 100 % återvinningsbar. Den kommer att användas kommersiellt för första gången som förpackningslösning för Lidl Sveriges kanelbullar och kardemummabullar, som dyker upp i butikerna den här veckan.

– Med den här innovationen kan vi med trygghet säga att vi är en ledande tillverkare inom branschen för hållbara flexibla förpackningar. Trioworlds flerlagers-Loop film erbjuder Lidl en förpackningslösning som inte bara är fullständigt återvinningsbar utan tillverkad av 30 % PCR och bidrar till att minska deras koldioxidavtryck, säger Evert Paardekooper, chef för konsumentförpackningsavdelningen på Trioworld.

För att uppnå sitt hållbara mål, dvs. att öka andelen återvunnen plast i sina produkter till 50 % vid år 2030, fortsätter Trioworld sin utveckling av en tunnare flerlagers Loop-film för fler tillämpningsområden inom livsmedel.

Om Trioworld

Trioworld, som grundades år 1965, är en ledande leverantör av högkvalitativ plastfilm och tillhandahåller lösningar för konsument- och industriförpackningar, transport- och lastsäkerhet, jordbruk, hygien och medicinsk teknik. Bolaget är en ledande aktör inom branschen med en omsättning på 750 miljoner EUR och 1 500 medarbetare. Gruppens huvudkontor ligger i Smålandsstenar och har sin produktion i Sverige, Danmark, Nederländerna, Frankrike och Storbrittanien.