Nyheter

K2A: ”Bostadspolitiken behöver ett klimatmål”

Det gröna fastighetsbolaget K2A vill att riksdag och regering ska göra mer för att minska utsläppen från bygg- och fastighetssektorn. Ett första steg vore att anta ett specifikt klimatmål för sektorn. Det skriver K2A:s vd Johan Knaust och företagets hållbarhetschef Karina Antin i en debattartikel på Altinget.se idag.

Ett sektorspecifikt klimatmål finns idag för transportsektorn och innebär att sektorns utsläpp ska minska med 70 procent till 2030, från 2010 års nivåer. Förslaget från K2A är att bygg- och fastighetssektorns mål ska ligga på motsvarande nivå.

”Tanken bakom transportsektorns mål är att driva på för en fordonsflotta fri från fossilberoende. På samma sätt skulle ett mål för bygg- och fastighetssektorn sätta press på fler aktörer att göra mer och samtidigt öppna upp för en diskussion om vilka politiska satsningar som behövs för att bygga bort bostadsbristen utan att bidra till klimatkrisen”, skriver Johan Knaust och Karina Antin i debattartikeln.