Nyheter

Visby får miljöcertifierade studentlägenheter

Snart kan Visby ta emot fler studenter. På uppdrag av Magnolia Bostad AB bygger Peab 142 studentlägenheter i nära anslutning till Campus Gotland. Byggnaden planeras att certifieras enligt miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär höga krav på energiåtgång, inomhusmiljö och byggmaterial.

De nya studentlägenheterna som går under namnet, Meriten, byggs på gångavstånd till Campus Gotland. Byggnaden kommer att bestå av fyra våningar där huvuddelen av lägenheterna kommer att byggas med ett rum och kök (130 stycken), medan 12 lägenheter blir med två rum och kök. Lägenheterna kommer att ha en stram och klassisk utformning med generösa ljusinsläpp och enkla fina detaljer. Fasaden utförs i beige puts med inslag av natursten och träpanel som väl ansluter till omgivningen.

–  Det känns betydelsefullt att få vara delaktig i byggandet av nya studentlägenheter på Gotland. Det är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag för oss om samhällsbyggare, särskilt med tanke på att bostadsbristen för studenter är stor, säger Louise Strömbeck, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med projekteringsstart omgående för byggstart sommaren 2022. Byggnaden planeras att certifieras enligt miljöbyggnad silver.

–  Vi är stolta över detta fina projekt som är ritat av Magnolia Bostads egna arkitekter. Studentbostäderna kommer att höra till vår egen förvaltning såsom trygghetsboendet vi färdigställde 2019 i samma kvarter, Adjutanten, säger Björn Bergman, regionchef öst Magnolia Bostad.

De första studenterna beräknas kunna flytta in 2024.

Foto: Magnolia Bostad