Nyheter

I juni blir Sergels torg Gröna Plattan

Möt klimatexperter 2-5 juni när torget Sergels torg i Stockholm förvandlas till ”Gröna plattan”. Forskning, kunskap och praktiska tips kommer att erbjudas stockholmare i alla åldrar genom paneldiskussioner, workshops och en rad roliga aktiviteter.

2022 kommer det att vara femtio år sedan den första FN-konferensen om den mänskliga miljön – Stockholmskonferensen 1972. I år är Stockholm återigen värdstad för konferensen.

– Stockholm har kommit långt sedan den första miljökonferensen för 50 år sedan. Luften är renare, vattnet renare och klimatutsläppen lägre. Men mycket återstår att göra och vi måste göra det tillsammans – Staden, dess invånare och många andra aktörer. Jag hoppas att Gröna plattan blir en viktig mötesplats och kanske till och med början på framtidens gröna Stockholm, säger Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd.

Under fyra dagar kan man lyssna på forskare från MIT, KTH, Stockholm Resilience Center med flera, som ger sina perspektiv på entreprenörskap, jämställdhet, pollinering och trädgårdsskötsel.

Man får flera möjligheter att träffa klimat- och hållbarhetsexperter från staden. Man kan också göra ett studiebesök på Norra Djurgårdsstaden, en stadsdel med många spännande och hållbara lösningar.