Nyheter

En ny plats för hållbara val

Den 10 juni lanserar Ingka Centres konceptet Circuit i Birsta City, Sundsvall. Nu blir det lätt för besökarna att välja en cirkulär livsstil. Myrornas ambition är att få fler att upptäcka hållbart mode – ett måste för en mer hållbar planet.

I en lokal på 800 kvadratmeter samlar Circuit olika aktörer, aktiviteter och besökare kring cirkulära produkter och tjänster. Syftet är att dela kunskap och utforska idéer om hur vi tillsammans kan uppnå en mer cirkulär livsstil i harmoni med planeten.

Myrorna har sedan tidigare en butik på Gesällvägen 4 i Sundsvall. Nu kommer ytterligare 185 kvadratmeter att fyllas på med hållbart mode. Modeindustrin och fast fashion kan stå för så mycket som tio procent av de globala utsläppen av växthusgaser. Det vill Myrorna ändra på.

– Hållbart mode är framtiden. Vi vill att fler ska få upp ögonen för hur smart och roligt det är att shoppa second hand. Genom att slå oss samman med aktörer som arbetar med cirkulär konsumtion kan vi inspirera fler till att ta klimatsmarta beslut i sin vardag, säger Åsa Blomberg, marknads- och kommunikationschef på Myrorna.

Mittpunkten i lokalen utgörs av ett café, som kommer att omges av en rad aktiviteter och butikskoncept inom second hand, reparationsservice, uthyrning av barnkläder och barnvagnar med mera. Det kommer även att finnas ytor för att hämta inspiration och dela kunskap i form av workshops, föreläsningar och konstutställningar.

– Vi ser ett växande intresse och engagemang för hållbarhet och cirkulära frågor. Tillsammans med våra besökare och partners ser vi fram emot att hitta nya sätt för att bättre ta vara på våra gemensamma resurser och göra ett långsiktigt, positivt avtryck på samhället och vår planet, säger Anna-Lena Wessén, Centrumchef på Birsta City.

Den första lanseringen för Ingka Centres koncept sker i samarbete med Myrorna, Act of caring, A good company, Café Charmbönan, Hyber, Laboratoriet AB Småland, Pure Effect, Renewcell, Repamera och UnWrapped.