Nyheter

Hyresgästföreningen: ”För Fastighetsägarna verkar hållbarhet handla om gynnsamma ekonomiska kalkyler”

”Hyresgäster ska kunna vara med och bestämma hur omfattande renoveringar ska vara och på så vis kunna styra hur hög deras hyra blir.”

Det skriver Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen och Liz Jönsson, ordförande Hyresgästföreningen region norra Skåne i en debattartikel i Sydsvenskan:

”Hyresrätten är det mest klimatsmarta boendet, men mycket mer måste göras. Bygg- och fastighetssektorn står för ungefär en femtedel av alla Sveriges utsläpp och måste ner till noll fortast möjligt. Det tänker Hyresgästföreningen driva, men mycket måste också göras för att både socialt och miljömässigt hållbara områden ska skapas.”

”Fastighetsägarna säger sig vurma för hållbarhet och långsiktigt ägande (Aktuella frågor 30/5). Men Hyresgästföreningen får in alldeles för många exempel som pekar på att det är den ekonomiska vinsten snarare än hållbarheten som styr vad landets fastighetsägare gör.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.sydsvenskan.se/2022-06-14/for-fastighetsagarna-verkar-hallbarhet-handla-om-gynnsamma-ekonomiska-kalkyler