Nyheter

Hållbart och formbart –nu utökar BillerudKorsnäs sortimentet av FibreForm®

Det revolutionerande 3D-formbara BillerudKorsnäs FibreForm® erbjuder ett koldioxidsnålt förpackningsalternativ till plast och inbjuder till inspirerande design. FibreForm® kan kallformas och finns i både vitt och brunt papper.

Det unika FibreForm®-materialet underlättar varumärkesägarnas resa mot hållbara förpackningar. För det första gör papperets höga hållfasthet att förpackningar, som bärkassar, kan återanvändas flera gånger. Papperet är kallformbart och kräver därför mindre energi än plastförpackningar vid konvertering. Dessutom är det 100 % förnybart, återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart.

Som svar på konsumenternas växande efterfrågan på hållbarhet har sortimentet av FibreForm® nu kompletterats med oblekt, brunt papper för följande applikationer:

Återanvändbara bärkassar – starka papperspåsar som kan återanvändas minst 50 gånger, bära varor som väger upp till 21 kg och dessutom stöder EU-direktivet om att ”minska, återanvända, återvinna”.

Pappersmuggar – den djupa präglingen av FibreForm®-papper ger överlägsen värmeisolering och därmed en förbättrad dryckesupplevelse för konsumenten.

Papperstallrikar – FiberForm® kan användas i befintliga termoformnings- och pressformningslinjer för att producera hållbara pappersplåtar utan att investera i nya maskiner.

– FiberForm® möjliggör djupare prägling än vanligt papper. Detta ger varumärkesägare chansen att skapa unika 3D-effekter, en minnesvärd taktil upplevelse och i slutändan öka sin varumärkeslojalitet och medvetenhet, säger Peter Sundvall, försäljningschef Sack & Bag på BillerudKorsnäs.