Nyheter

40 hållbara hem i Solhöjden, Timrå

Timrå kommun storsatsar för att låta orten växa, med tydliga hållbarhetsambitioner. Här planerar nu BoKlok för cirka 40 rad- och parhus.

BoKlok har ingått avtal med Timrå kommun med syfte att förvärva mark i natursköna fastigheten Solhöjden. Timrå kommun har som mål att öka befolkningstakten och Solhöjden är den största satsningen på ett nytt bostadsområde på flera år. Kommunen har även en tydlig utvecklingsplan enligt hållbarhetsmål i Agenda 2030, vilket gör BoKlok till en passande första part att teckna markavtal.

– För oss på BoKlok är det mycket glädjande att få vara med om att utveckla ett så attraktivt område som Solhöjden där vi kan bidra med hållbara hem och områden. Våra hem byggs av trä i en innovativ konstruktion som sparar på resurser, och vi satsar mycket på att skapa ytor som ger möjligheter till en hållbar livsstil samt gemenskap och trygghet mellan grannarna, säger Johan Permansson, affärsutvecklare i BoKlok.

Detaljplanearbetet för Solhöjden pågår redan och beräknas vara klart under våren 2023. David Östlund, mark- och exploateringssamordnare på Timrå kommun säger:

– Vi är glada och stolta att tillsammans med BoKlok fortsätta arbetet med att ta fram bostäder för de många människorna, på Solhöjden.

Solhöjden har närhet till hav och natursköna områden med skog och berg. I närområdet finns service såsom skola, butiker och vårdcentral samt pendlingsmöjligheter och aktiviteter. Initialt planerar BoKlok för att bygga 14 parhus och 28 radhus i två plan i bostadsrättsform. I kvarteren är planen att göra plats för lösningar där den biologiska mångfalden och grannsämjan kan få gro via allt från exempelvis gemensamma odlingslådor och smarta idéer som hanterar dagvatten och möjliggör för vattenresurser för växtligheten.

BoKlok planerar för en säljstart av radhusen under 2024 och räknar därefter med byggstart under 2025.