Nyheter

KJJ Studio vinnare i The Mobility Challenge

Nu är vinnarna i Årets stora tävling inom mobilitet, The Mobility Challenge, utsedda. Laget KJJ Studio, som består av Kevin Hansson Sevlidis, Johan Axelsson, Jonathan Wernersson från Jönköpings Universitet, tog hem priset.

Uppdraget var att ta fram en mobilitetslösning som underlättar för Riksbyggens boende att transportera sig på ett mer hållbart sätt via flera olika typer av färdmedel.

– Vi är otroligt tacksamma för alla som lagt sina röster på oss, kul att ni tyckte det var värdigt. Ett stort tack vill vi rikta till Consid och Riksbyggen som gett oss möjligheten att ta an det här spännande och utmanande projektet. Avslutningsvis vill vi säga att vi är taggade på att följa detta projekt framöver och glada för att fått ta del av Riksbyggen Spårvagnshallarnas resa, säger de tre i vinnarlaget.

– Stort grattis till de värdiga vinnarna. Genom alla bidrag som kommit in, och särskilt vinnarbidraget, får Riksbyggen värdefull kunskap och inspiration för att kunna göra våra boendes vardag mer hållbar, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst.

Vinnarbidraget innehåller bland annat hållbarhetskonceptet ”Riksbyggen Eco”. Resenären kan samla ”Ecopoints” och få belöningar genom att göra hållbara val för sina resor. De insamlade poängen kan sedan användas för att till exempel hyra en lådcykel för en dag.

Studentlagen (2-3 personer) fick till uppgift att bygga en mobilitetslösning i form av en app, portal, sajt eller liknande för Kv. Spårvagnshallarna Helsingborg, där Riksbyggen totalt kommer att bygga ca 700 bostäder. Tävlingsbidrag från hela landet kom in.

Tävlingen har varit uppdelad i två faser:

Fas 1: Mellan den 15 februari och 20 maj fick alla studenter i hela Sverige skicka in lösningsförslag. En jury beståendes av Mårten Nilsson, affärsområdesansvarig på Consid Mobility, Martin Alléus, CTO på Consid Mobility, Elisabeth Paulsson, kontorsansvarig på Consid Helsingborg samt Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen valde sedan ut finalbidragen.

I fas 2 ställdes de tre finalisternas tävlingsbidrag ställs ut i Kv. Spårvagnshallarna under H22 City Expo. Allmänheten fick sedan rösta på sitt favoritbidrag man föredrar. Röstning är möjlig både fysiskt på plats på Spårvagnshallarna och digitalt. Vinnarna fick en bit över 1 000 röster, klart fler än tvåa och trean.

Om H22 City Expo, 30 maj – 3 juli 2022

Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att utforska framtidens lösningar mot en smartare och mer hållbar stad. En innovationsshow för alla åldrar!

Läs mer om:

H22 City Expo