Nyheter

Cramo får Platina-medalj för sitt hållbarhetsarbete

För andra året i rad tilldelas bygguthyrningsföretaget Cramo AB platinastatus i organisationen EcoVadis bedömning av företags hållbarhetsarbete och placerar sig återigen bland topp 1% globalt av de företag som utvärderats av EcoVadis.

– På Cramo är hållbarhet fundamentet i vår affärsstrategi. Vår ambition är att gå i bräschen för att främja hållbarheten i byggbranschen. Vår målsättning är att våra kunder ska kunna känna sig trygga och ha tillgång till de mest hållbara lösningarna i branschen, säger Martin Freland, Head of QSE på Cramo.

EcoVadis bedömning bygger på 21 kriterier inom områdena miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och hållbara inköpsprocesser. Cramos rankning tilldelas efter en omfattande genomgång inom samtliga områden.

– Bakom hållbarhetsöversynen ligger många timmars arbete och engagemang. Vi ska alla vara stolta över att vi återigen lyckats upprätthålla en så hög nivå i vårt hållbarhetsarbete. Nu ska vi ska fortsätta jobba vidare med allt det vi gör bra och lära oss av det vi kan göra ännu bättre, säger Madeleine Rinne, Gruppchef QSE, Cramo AB.

Om EcoVadis

EcoVadis är en av världens största och mest betrodda leverantör av hållbarhetsbetyg för företag och skapar ett globalt nätverk av mer än 75 000 rankade företag. Deras metodik bygger på internationella hållbarhetsstandarder, inklusive Global Reporting Initiative, FN:s Global Compact och ISO 26000.