Nyheter

Centerpartiet: ”Så kan Sverige pressa ner Kinas utsläpp”

”Under 2019 släppte Kina ut mer växthusgaser än alla utvecklade länder i hela världen tillsammans. Året därefter byggde Kina mer än ett nytt stort kolkraftverk i veckan. Vi måste pressa de stora klimatförstörarna att ta ansvar och sänka sina koldioxidutsläpp rejält.”

Det skriver Annie Lööf , Partiledare, Centerpartiet, Rickard Nordin, Klimatpolitisk talesperson, Centerpartiet och Magnus Ek, Miljöpolitisk talesperson, Centerpartiet i en debattartikel i Expressen:

”Sverige och svenska företag jobbar hårt för att minska sina utsläpp. Det gör att Sverige ligger långt före många andra länder. Det är bra, för då minskar vi våra egna utsläpp och sänker samtidigt utsläppen runtom i världen när våra produkter och tjänster ersätter andra som framställts med smutsigare teknik.”

”Samtidigt innebär detta försprång och vår strikta klimat- och miljölagstiftning att svenska företag riskerar drabbas av osund konkurrens, när andra länder avstår nödvändiga klimatregelverk och pumpar in pengar i den smutsiga fossila industrin. Så kan vi inte ha det. Det måste vara en fördel att göra det som är bäst för klimatet.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/loof-sa-kan-sverige–pressa-ner-kinas-utslapp/