Nyheter

Point Properties har fått detaljplan för 80 gröna hyresrätter antagen

Fastators bolag, Point Properties, presenterade i oktober 2020 planen för gröna byggrätter på Nya Brotorget i hjärtat av Bollnäs. Efter en rekordsnabb process på 18 månader har den första av två detaljplaner beslutats den 28 juni.

Projektet omfattar två centrumgallerior i centrala Bollnäs som kommer att bebyggas med sammanlagt 184 lägenheter.
 
Det är ännu ett bevis på hur positivt Point Properties koncept tas emot i städer runtom i Sverige.

– Vi ser möjligheterna i de gamla betonghandelsladorna mitt i staden – de utgör fundament till nya bostadskvarter ovanpå galleriorna och bidrar till att revitalisera städer runtom i Sverige. Med nya invånare skapar vi en tryggare stadskärna samtidigt som vi gynnar den lokala handeln med hundratals nya grannar i våra fastigheter. Intresset i Bollnäs har varit överväldigande och vi har fått in över 400 intresseanmälningar, säger Magnus Åkesson, VD Point Properties.

Tillsammans med projektet i Motala har Point Properties nu över 220 hyreslägenheter i antagna detaljplaner. Totalt har Point över 750 lägenheter i plan.