Nyheter

Höstens stora konferens om trä

Spännande om trä! En konferens vi på Stordåhd och Grönt Samhällsbyggande kommer att bevaka på plats. Höstens stora konferens om trä i Västsverige – TRÄ2022 – arrangeras i Bengtsfors.

Trä-, bygg-, möbel- och inredningsindustrin i Sverige och Norge befinner sig mitt i ett grönt skifte. Den 23 september bjuds det in till TRÄ2022 i Bengtsfors. En dag med fokus på hållbar omställning, innovativ träproduktion, träbyggnation, cirkulär produktutveckling och råvaran alla pratar om – skogen.

I Västsverige finns ett mycket starkt skogligt företags- och kompetenskluster. Här finns både industriell automatiserad produktion, hantverk samt kunskap om design och designprocesser. I området hittar du även universitet, högskola, yrkesutbildningar, science parks och testbäddar. Allt med fokus på hållbar, innovativ, cirkulär träproduktion och design. Här finns hela värdekedjan inom trä och en unik kunskap om materialet. Under dagen föreläser branschprofiler som är en del av framtidens gröna skifte. Svenska och norska företag, branschorganisationer, experter, science parks, företagskluster, designers, influensers och andra kommer under dagen ge inblick i framtidens möjligheter genom hållbar omställning.

Arrangörer är:

Bengtsfors kommun, Innovatum Science Park, Paper Province, Fyrbodals kommunalförbund och Position Väst.

Konferensen arrangeras i Bengtsfors som ligger mitt i det skogliga företags- och kompetensklustret i gränsregionen Sverige-Norge, Västra Götaland och Värmland.

För mer information om konferensen TRÄ2022, klicka på länken:

https://www.bengtsfors.se/arki…