Nyheter

NCC:s Niklas Sparw: ”Väldigt bra initiativ för att diskutera nödvändiga åtgärder för ett hållbart byggande”

– Flera i branschen är fortfarande försiktiga när det gäller att använda sig av klimatförbättrad betong. Därför är Thomas Concrete Groups event den 11 oktober i Göteborg ett väldigt bra initiativ och jag ser fram emot att mötas för att diskutera nödvändiga åtgärder och hitta nya vägar för ett hållbart byggande tillsammans med mina branschkollegor.

Det säger Niklas Sparw, Divisionschef Väst/Syd i NCC Building Sverige.

Niklas Sparw är en av dem som medverkar under Thomas Concrete Groups kommande branschevent, ”Tillsammans gör vi Göteborgs bäst på hållbart byggande”, där man kommer att diskutera ansvar och roller för att minska byggbranschens klimatpåverkan. Här samlas politiker, tjänstemän, arkitekter, beställare, byggentreprenörer och forskare för att samtala om vikten av att tillsammans minska byggbranschens klimatpåverkan.

Tiden är mogen

Inför eventet framhåller Niklas Sparw att tiden är mogen för den här typen av förändringar i branschen.

– Klimatfrågan är avgörande och att öppna upp samtalet kring betongen är ett stort steg i rätt riktning där NCC vill påverka både kollegor och konkurrenter att tillsammans med oss arbeta mot en bättre framtid, säger Niklas Sparw och fortsätter:

– Förändringen måste både vara större och ske snabbare än idag. Därför måste vi i branschen hitta en gemensam kraft och riktning för att kunna utvecklas tillsammans. Vi har inte tid att vänta utan behöver göra allt vi kan och lite till, höja förväntningarna på varandra och hitta nya sätt att utvecklas. Ingen kan lösa problemet ensam och vi står gemensamt inför uppgiften att bygga en hållbar framtid.

Klimatförbättrad betong är NCC:s nya standard

I april gick NCC ut med att all färsk betong i deras husbyggnadsprojekt ska vara klimatförbättrad. Klimatförbättrad betong är alltså numera NCC:s nya standard och blir ett enormt steg mot en minskad klimatpåverkan i byggbranschen. Den nya klimatförbättrade betongen, där cement till viss del ersätts med alternativa bindemedel som ger lägre klimatpåverkan, innebär att koldioxidutsläppen från betongen reduceras.

Branscheventet ”Tillsammans gör vi Göteborgs bäst på hållbart byggande”, arrangeras den 11 oktober, på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.

På Thomas Concrete Groups hemsida finns information om alla ämnen och medverkande:

https://thomasconcretegroup.com/11oktober