Nyheter

A Beautiful Soup anställer tidigare miljöministern Karolina Skog

Tidigare miljöminister Karolina Skog (MP) förstärker A Beautiful Soup. Hon kommer att arbeta som strategisk rådgivare inom hållbar stadsutveckling, och även vara central för byråns expansion inom affärsområdet hållbar industri.

A Beautiful Soup är en PR-byrå som är specialiserad på Public Affairs inom hållbarhet och stadsutveckling. Byrån har kontor i Stockholm och Göteborg, och arbetar över hela Sverige.

– Jag brinner för samhällsfrågor, våra städer och för att hela samhället ska bli mer hållbart, och det är precis de frågorna som A Beautiful Soup arbetar med. Jag ser fram emot att hjälpa våra kunder att åstadkomma en positiv förändring, säger Karolina Skog.

Karolina Skog har en lång bakgrund i Miljöpartiet. Hon var miljöminister med ansvar för miljö- och stadsutvecklingsfrågor mellan åren 2016 och 2019. Karolina var därefter riksdagsledamot i tre år, och var då bland annat ekonomisk-politisk talesperson och gruppledare. På senare tid har Karolina främst synts i rollen som särskild utredare av en socialt hållbar bostadsförsörjning, en utredning som överlämnades till regeringen i våras.

Innan Karolina blev rikspolitiker var hon kommunalråd i Malmö under sex år, både som stadsbyggnadsnämndens ordförande och som ansvarig för framtidens trafik. Bland annat var hon med och startade organisationen Svenska Cykelstäder.

– Karolina har varit väldigt eftertraktad vilket gör det extra roligt att hon väljer oss. Hon har erfarenhet av politik på högsta nivå, men är även grundad i de kommunala processerna, med en stark förankring i hållbarhets- och stadsutvecklingsfrågorna. Jag är övertygad om att Karolina kommer ge oss nya dimensioner i vårt erbjudande, säger Emelie Löthgren, VD, A Beautiful Soup.

Med rekryteringen av Karolina Skog förtydligar även byrån sitt erbjudande inom affärsområdet hållbar industri.

– Vi har sett hur stadsutvecklingen blir allt mer kopplad till industrin, bland annat i den norrländska industrietableringen och inom energi- och elektrifieringsfrågorna i storstäderna. A Beautiful Soups kärnverksamhet kommer alltid vara inom hållbar stadsutveckling. Det vi nu gör är att bredda begreppet, vilket framhäver vår kompetens både inom det kommunala området och inom den nationella politiken, säger Emelie Löthgren, VD, A Beautiful Soup.