Nyheter

Interface är nu certifierat som koldioxidneutralt företag

Interface, med kontor och produktion över hela världen, kan idag som global ledare inom miljö och hållbar golvproduktion meddela att de är tredjepartcertifierade som koldioxidneutralt företag. Denna prestation är ett resultat av företagets ambitiösa engagemang för klimatet och miljön.

Interface är ett koldioxidneutralt företag enligt PAS 2060, den ledande internationella standarden för att mäta koldioxidneutralitet skapad av British Standards Institution (BSI).

För att uppnå detta har Interface gjort ett stort arbete med att anpassa sina fabriker, produkter och distribution för att drastiskt minska koldioxidutsläppen. Idag är klimatkompensation nödvändig för att balansera de utsläpp som Interface ännu inte har lyckats få bort och målet är att på sikt inte behöva klimatkompensera alls.

– Nu är allt vi gör, varje del av vår verksamhet koldioxidneutral, säger Laurel Hurd, CEO på Interface. Vi har arbetat hårt för att koldioxidreducera vår verksamhet och med hjälp av flera nya innovationer har vi nu den produkt med lägsta koldioxidavtrycket på marknaden från ”Cradle to Gate”, innan vi ens klimatkompenserat.

Hurd fortsätter,

– Vi är otroligt stolta över denna prestation och resan slutar inte här. Vi kommer fortsätta att minska våra koldioxidutsläpp och sedan kompensera växthusgasemissionsreduktioner tills detta inte längre behövs.

Interface anser att det enda sättet att visa att de menar allvar med sitt miljöengagemang är att pröva sina klimatmål mot strikta internationellt erkända kriterier. Företaget lät sin verksamhet testas av tredje part mot reglerna uppsatta i PAS 2060 för 2021 för att försäkra sig om att de uppnådde målet att vara helt koldioxidneutrala. Interface planerar att genomföra en årlig genomgång för att behålla sin certifiering.

– För att bli ett koldioxidnegativt företag år 2040 måste vi först lagra mer kol än det vi släpper ut, utan att behöva klimatkompensera, fortsätter Hurd. På vägen fortsätter vi att förändra vårt sätt att tillverka golv och samarbetar med våra leverantörer för att ytterligare minska Scope 3-utsläpp. Vi fortsätter att uppmuntra andra företag att ansluta sig till arbetet med att minska den globala uppvärmningen och skapa ett hälsosamt klimat för alla. Om Interface kan göra det kan alla företag det.