Nyheter

Stockholms Naturskyddsförening: ”Våra storstäder behöver fler träd”

”Trots att de flesta partier säger att det behövs fler träd som koldioxidinfångare så minskar trädbeståndet i Stockholm, skriver Anders Tranberg, Stockholms Naturskyddsförening.”

Det skriver Anders Tranberg, Ordförande, Stockholms Naturskyddsförening i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Klimatfrågan kom bara att handla om kärnkraft och de höga elpriserna under valrörelsen.  Enligt både FN:s klimatpanel och Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, är det uppenbart att städers trädbestånd har en oerhört viktig roll i klimatarbetet.”

LÄS MER: Hela listan: Så ligger din kommun till med Agenda 2030 – faktorerna som avgör om ni lyckas 

”De flesta partier säger att trädens roll i våra städer är viktig och att det behövs fler träd som koldioxidinfångare. Ändå visar en kartläggning vi gjort att Stockholms stads ambitioner inte leder till konkreta insatser och att trädbeståndet minskar, snarare än ökar. Nu krävs handling i våra storstäder. Det tar 70 år för ett lövträd att växa sig stort, men det tar 60 sekunder att såga ner det.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/vara-storstader-behover-fler-trad/