Nyheter

Tektonik storsatsar genom nyemission med välkända investerare

Det Finspångsbaserade företaget Tektonik har genomfört flera stora projekt, där man bland annat försett storföretag som Postnord och Rustas nysatsningar med hållbara energilösningar. Nu lägger man i ytterligare en växel och tar in kapital genom en riktad nyemission med välkända namn på investerarlistan.

Tektonik erbjuder kommersiella fastighetsägare lägre energikostnader och ökade fastighetsvärden med hjälp av förnybar värme och kyla genom geoenergi, vilket också bidrar till mer hållbara och miljövänliga fastigheter. Företaget befinner sig nu i början av en ambitiös tillväxtresa och storsatsar därför genom en nyemission. Bland de nya investerarna finns välrenommerade namn då både Stadium-bröderna Ulf och Bo Eklöf, Slättös grundare Johan Karlsson och Magnus Andersson, med bakgrund från Pema People, väljer att investera i företaget. Det nya kapitalet ska användas för att stärka säljkapacitet, utöka marknadsföring och fortsätta bygga upp bolagets organisation.

– Tektonik består av passionerade medarbetare och styrelsemedlemmar med långsiktiga tillväxtvisioner och en stark framtidstro kring det vi levererar. Genom nyemissionen får vi en mycket bra och långsiktig ägarbas när vi nu tar nästa steg i vår expansion, detta ger oss förutsättningar att utveckla verksamheten ytterligare, ta oss an fler stora projekt och etablera nya affärsmodeller, säger Johnny Wärnelöv, grundare och styrelseordförande.

Bolaget har med hjälp av sin gedigna kompetens kring geoenergi redan genomfört flera lyckade projekt tillsammans med storföretag och fastighetsägare, vilket var en viktig aspekt för investerarna när de började intresserade sig för Tektonik.

– Vi är övertygade om att den här typen av lösningar kommer att bli en viktig pusselbit i energiförsörjning för både bostäder, lagerlokaler och andra typer av kommersiella fastigheter. Med den erfarenhet som grundarna och styrelsen bakom Tektonik besitter tillsammans med deras starka framtidstro och vår erfarenhet av att driva företag är vi övertygade om att det här kommer bli ett lyckat samarbete, säger Ulf Eklöf, en av Tektoniks nya ägare.