Nyheter

BREEM-SE certifierat hotell i Umeå öppnar dörrarna

Gästupplevelser, konferensmöjligheter och okomplicerad mat med fokus på regionala råvaror kommer att stå i fokus på det nya hotellet. Med centralt läge och en en oslagbar takbar med utsikt över Umeälven planerar Clarion Hotel Umeå att bli den självklara mötesplatsen för både lokala Umeåbor och tillresta besökare. 

Clarion Hotel Umeå blir Nordic Choice Hotels fjärde hotell i staden och det största hittills med 270 hotellrum och 14 mötesrum som rymmer totalt 654 personer. Högst upp i huset på våning 13 ryms restaurang, bar, gym och en spa- och relaxavdelning. Ambitionen är att tillsammans med de andra aktörerna i området skapa en levande stadsdel och locka till sig helt nya besökare från andra dela av landet, både privatresenärer och större kongresser och konferenser.

– Det är alltid lika roligt att öppna nya hotell, och vilken ära att få ytterligare ett hotell i Umeå. Umeå med de fantastiska björkarna, närheten till Finland och mötesmöjligheterna, centralt placerad mitt i den expansiva regionen som hela norra Sverige verkligen är. Det passar Nordic Choice perfekt. Min personliga favorit i hotellet är takbaren och restaurangen, hit hoppas jag verkligen Umeåborna hittar för att njuta över utsikten över sin stad, säger Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice Hotels.

Restaurangen på våning 13 heter Brasseri NÒR och hit kan både lokala Umeåbor och hotellets gäster komma för att äta middag eller ta något i baren och samtidigt se ut över Umeälven. Ansvarig för all mat på hotellet är Nils Albertsson som har lång erfarenhet från restaurangbranschen, bland annat som kökschef på Rex och Blå Huset.

– Äntligen har vi öppnat dörrarna och jag kan inte sluta le. Jag är så stolt över hela teamet som jobbat tillsammans för att få allt klart till öppning. Nu ser vi fram mot en höst med full fart och att få visa upp hotellet för våra, förhoppningsvis, lika förväntansfulla gäster. Min personliga favorit som jag inte tycker någon ska missa är spa- och relaxavdelningen. Här kan du sitta i bastun och se ut över staden och älven, säger Viktoria Andersson, hotelldirektör på Clarion Umeå.

Hållbarhet står högt på agendan inom hela Nordic Choice och hotellet är BREEM-SE certifierat. Fastighetsägare för hotellet är Diös.

Fakta om hotellet:

Namn: Clarion Hotel Umeå
Antal våningar: 13
Antal hotellrum: 270
Antal mötesrum: 14
2 restaurang och barer, inklusive takbar
Spa-, gym- och relaxavdelning