Nyheter

CarbonZero 10-11 november: Lösningar för hantering av alternativa bränslen

Cementindustrin står för nästan 8 % av de globala CO2-utsläppen. RDF och alternativa bränslen kräver ett dedikerat transportsystem inuti cementfabriker och användningen av rörtransportörer är numera toppmodern.

CarbonZero: Alternative Fuels and raw Materials Global Conference and Exhibition (10-11 november), M. Sc. Eng. Fabio Chignoli kommer att presentera Bedeschis syn på ”Utmaningar vid hantering av material” samtidigt som han letar efter lösningar för att minska cementproduktionens CO2-avtryck.

Bedeschi SpA grundades 1908 och blev ett av de äldsta europeiska företagen som specialiserade sig på att skapa nyckelfärdiga lösningar för bulkhanteringsmaterial, containerlogistik och tegel.

M. Sc. Eng. Fabio Chignoli är försäljningschef i Bedeschi för Sydamerika, Spanien och Portugal och nyckelkonto för cementindustrin. Han tog examen i flygteknik vid Polytechnic i Milano, och han har mer än 15 års erfarenhet inom cementindustrin med expertis inom materialhantering och luftföroreningskontroll.

Mr. Fabio Chignoli:

– Vi måste tänka på framtiden och lösningarna för avkarbonisering är också bulkhantering och logistik. Vårt nuvarande kunnande inom design, konstruktion och tillverkning är resultatet av mer än 100 års erfarenhet. Företagets produkter är bäst på marknaden när det gäller driftkostnader för energiförbrukning och föroreningskontroll, som ett resultat av deras engagemang för miljöskydd.

Olga Mititelu, kommunikationsspecialist, Industry Link:

– Miljöbudskapet är tydligt: ​​vi måste agera nu. Att använda råvaror och alternativa bränslen är ett viktigt steg för att minska koldioxidutsläppen och vi är stolta över att samarbeta med ledare inom branschen för att ta fram nya lösningar och beprövad kunskap.

Foto: David Underland