Nyheter

Guldcertifierade kontor för Wallenstam

Wallenstams huvudkontor i Göteborg är en av finalisterna i tävlingen Sweden Green Building awards 2022. Både huvudkontoret och regionkontoret i Stockholm är nyligen certifierade i guldkategorin enligt Miljöbyggnad iDrift enligt Swedish Green Building Council (SGBC).

Certifieringen utgår från fem områden, inomhusmiljö, hälsa, klimatpåverkan, resurser och skick som i sin tur omfattar 14 indikatorer. Genom ett effektivt samarbete och tydligt målfokus lyckades organisationen på lite drygt två månader få båda kontoren certifierade i den högsta kategorin.

– Det har varit en tuff, intensiv men också väldigt givande utmaning. Dessutom har det varit en fantastiskt bra genomgång av fastigheterna från topp till tå. Hållbarhetsfokus när det fungerar som bäst, i detta fall med en fin guidning av Swedish Green Building Council och teamwork av högsta klass med alla involverade kollegor, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

Certifieringssystemet Miljöbyggnad iDrift verkar för att förbättra och certifiera byggnader i drift genom att arbeta med byggnaden, driften och förvaltningen. Ett effektivt verktyg som skapar miljö- och klimatnytta genom konkreta åtgärder. Certifieringarna enligt Swedish Green Building Council nomineras i nivåerna brons, silver och guld.

Projektet med att certifiera Wallenstams båda kontor har inneburit en metodisk genomgång med mängder av parametrar som resulterade i en certifiering i nivå guld, vilket är den högsta nivån.

Som finalist medverkar Wallenstam med sitt huvudkontor i Göteborg i Sweden Green Building awards 2022 den 27 oktober då tävlingen avgörs på Norra Latin i Stockholm.