Nyheter

Resan mot koldioxidneutralitet – från diskussion till konkreta steg

Cementtillverkningsprocessen är mycket intensiv när det gäller värmeförbrukning och koldioxidutsläpp. Intressenter ökar trycket att dekarbona inte bara cementindustrin utan även byggindustrin.

Men hur kan vi uppnå koldioxidneutralitet till 2050 genom att implementera faktiska och effektiva lösningar? Edgar Martinez, Sustainability Senior Director på Cementos Argos kommer att närma sig detta ämne på CarbonZero Alternative Fuels and Raw Materials Global Conference and Exhibition den 10-11 november i Lissabon.

Edgar Martinez, Sustainability Senior Director på Cementos Argos, är en colombiansk ingenjör med en Ph.D. i miljöteknik och en magisterexamen i materialvetenskap, bland annat. Under sina 20 års erfarenhet inom cementindustrin har han varit en del av olika delar av företaget och framgångsrikt lett projekt inom miljöområdet, forskning och utveckling samt skött verksamheten på Lilla Antillerna.

Förutom företagets roll är han en del av olika kommittéer inom GCCA, ACI, ASTM och PCA. För närvarande är han ansvarig med sitt team som leder företagets koldioxidneutralitetsstrategi.

Edgar Martinez:

– Vi når en farlig tröskel för mänskligheten och att göra ingenting är inte ett alternativ. Gå med i eventet för att diskutera koldioxidneutralitet och stärka engagemanget. Låt oss ta det vidare.

Beatrice Ene, VD och Eventchef, Industry Link:

– Cementos Argos är en av de största cementtillverkarna i Latinamerika och ett av de största namnen i branschen. Vi är glada över att ha deras ledare för hållbarhet bland oss ​​som delar med sig av bästa praxis och steg de tar för att minska koldioxidutsläppen. Vårt unika forum kommer att sätta sig som ett riktmärke som kommer med innovativa lösningar och trender som är absolut nödvändiga för att minska koldioxidutsläppen i hela branschen.

Mer information finns på:

www.industrylink.eu

[email protected]

Foto: Nicholas Demetriades