Nyheter

Balder välkomnar ny hållbarhetsansvarig

Fastighets AB Balder har rekryterat Klara Appelqvist som hållbarhetsansvarig. Klara kommer närmast från en liknande roll på fastighetsbolaget Heimstaden Sweden och tillträdde tjänsten på Balder den 10 oktober.

Klara Appelqvist drivs av hållbar stadsutveckling och har sju års erfarenhet av hållbarhetsarbete i fastighetsbranschen. Efter 11 år i Skåne har flyttlasset gått till Göteborg.

– Balder tilltalar mig på många sätt, bland annat genom bredden av fastigheter och att det är ett bolag med driv. Det finns stora möjligheter att minska branschens miljöpåverkan och vi har även möjlighet till positiv social påverkan för människorna som bor och verkar i våra fastigheter, säger Klara Appelqvist, nytillträdd hållbarhetsansvarig på Balder.

– Vi är mycket glada att ha Klara på plats. Hennes kunskaper och erfarenhet kommer vara mycket värdefullt i arbetet för att uppnå våra hållbarhetsmål. Klara kommer vara drivande i att utveckla hållbarhetsrapporteringen, säger Balders finanschef Ewa Wassberg.

Viktigt för Balders hållbarhetsarbete framöver är att fortsätta arbetet med att genomföra praktiska åtgärder i såväl befintliga fastigheter som nyproduktion och samtidigt koppla samman hållbarhetsarbetet med den finansiella rapporteringen. Målsättningen är att hållbarhetsdata redovisas lika tydligt och uppföljningsbart som ekonomisk data.

Klara efterträder Camilla Holten som valde att lämna bolaget i somras.