Nyheter

Debatt: ”Landbaserad vindkraft – snabbast för ökad elproduktion”

”Landbaserad vindkraft är ett kostnadseffektivt verktyg för att bidra till lösningen på energikrisen.”

Det skriver Per-Erik Eriksson, VD Arise , Anders Sundström, ordförande Balanskommissionen, Henrik Sjölund, VD och koncernchef Holmen, Jan Moström, VD och koncernchef LKAB och Ulf Larsson, VD och koncernchef SCA i en debattartikel i Dagens Industri:

”Energikrisen utgjorde en betydande del av valrörelsen och kommer även att prägla den kommande mandatperioden. Behovet av ny och förnybar elproduktion har aldrig varit större. Samtidigt har det aldrig varit svårare att få nya projekt tillståndsgivna. Det snabbaste bidraget till en utökad elproduktion vore kraftigt utbyggd landbaserad vindkraft. Sverige behöver givetvis en kombination av planerbar såväl som väderberoende kraft – i kombination med utbyggd överföringskapacitet från norr till söder är vindkraft det enda kraftslag som kan bidra med ökad produktion redan under mandatperioden.”

Läs hela debattartikeln här:

www.di.se/debatt

Foto: Matthias Böckel