Nyheter

Nu levereras delade elbilar till 159 nyproducerade lägenheter i Västerås

I samarbete med det allmännyttiga bostadsbolaget Mimer utökar nu Move About sin närvaro i Västerås. Två nya stationer med totalt fyra elbilar har redan rullats ut — redo att bokas av de boende, allmänheten och närliggande företag via Move Abouts app.

Elbilspool har blivit ett populärt tillägg för bostadsbolag och fastighetsutvecklare som jobbar aktivt med miljö och klimatfrågor i både nyproduktion och befintliga bestånd. Utöver den uppenbara klimatnyttan så ersätter en delad bil ungefär 10–15 privatägda bilar på vägarna. Det frigör många kvadratmeter som i stället kan användas till fler bostäder eller grönområden.

– Genom bilpoolen möjliggör vi hållbara resor inte bara för våra hyresgäster, utan även för andra västeråsare. Att vara medlem i en bilpool är ett prisvärt och hållbart alternativ till att äga en egen bil, säger Anna Wadsten, Bostads AB Mimer.

Om elbilpoolerna

De två publika elbilpoolerna är belägna på Rubingatan i stadsdelen Bäckby respektive Lilla Nygatan i stadsdelen Högne. Stationerna består av totalt fyra Nissan Leaf (62 kWh) vilket också är Move Abouts populäraste standardmodell nationellt. Bilarna är tillgängliga att boka för medlemmar i Move Abouts app.

– Vi är glada att kunna öppna den femte och sjätte bilpoolen i raden i Västeråsområdet. Genom samarbetet med Mimer kan central yta användas till något roligare än parkeringsplatser, samtidigt som vi hjälps åt att nyttja jordens resurser på ett effektivare sätt, säger Peter Aldby, Country Manager på Move About Sverige.

Flexibla medlemskap

Med plusmedlemskapet bokar användaren bil för 95 kronor i timmen, och för gratisplanen ligger motsvarande timtaxa på 115 kr. Laddning på bilens hemstation ingår och dessutom har medlemskapen ingen bindningstid, vilket gör det flexibelt att ha bil vid behov.

– Som medlem hos Move About får användaren tillgång till Sveriges största nätverk av delade elbilar. Befinner man sig till exempel på annan ort så är det minst lika lätt att plocka upp en bil där och köra i väg om behovet skulle uppstå, avslutar Peter.