Nyheter

Camfil presenterar uppgradering av Hi-Flo påsfilter

Camfil som en ledande tillverkare av renluftslösningar presenterar nu senaste uppdateringen av Hi-Flo påsfilter i filterklasserna ePM1 60 % och ePM10 60 %. Fastighetsägare står inför dramatiska ökningar av energikostnader samt har krav på sig att agera allt mer hållbart.

Den nya Hi-flo uppgraderingen stödjer båda dessa nyckelaspekter.

Vad är HI-FlO påsfilter?

I över 50 år har Hi-Flo-påsfilter varit ett välkänt namn inom filterbranschen och använts i flertalet byggnader (allt från läkemedelsproduktion och sjukhus till kontorsbyggnader och kommersiella fastigheter) för att skydda människor, processer och miljön. Hi-Flo påsfilter kännetecknas av sina energibesparande egenskaper kombinerade med stabil och pålitlig prestanda.

Denna Hi-Flo-uppgradering har utformats för att fortsätta leva upp till dessa egenskaper men också ge ytterligare kundfördelar:

Ständig förbättring – Hi-Flo-serien har länge varit känd i branschen som det ledande påsfiltret i glasfiber. Genom att ständigt hitta möjligheter att finjustera och förbättra kan Camfil fortsätta Hi-Flo-resan i sin ledande marknadsposition med ambitionen att tillhandahålla ren luft överallt.

Energieffektiv – Denna produktuppgradering innebär att nuvarande Hi-Flo-användare minskar sin energiförbrukning med över 105 miljoner kWh per år i Europa* utan att vidta några åtgärder. Genom att konvertera en icke Hi-Flo-användare eller uppgradera från en lägre energiklass kan denna siffra bli mer än dubbelt så stor.

Förbättring av produktens klimatavtryck – Varje produkt som placeras i en byggnad har ett klimatavtryck, genom att minska energiförbrukningen kommer Hi-Flo årligen att kunna förbättra sitt klimatavtryck med över 25 620 ton*.

Spara slutanvändarens energikostnader – Minskningen av energiförbrukningen kommer leda till besparingar för kunderna. Uppgraderingen kommer i Europa innebära en årsbesparing av energikostnaden på cirka 310 miljoner kronor*.

Mätning av miljöpåverkan – Produktens prestanda har godkänts och certifierats, men nu kommer Hi-Flo-serien även med miljövarudeklarationer (EPD) där kunderna kan se Hi-Flo filters miljöpåverkan.

Evelina Zettervall (Director of Product Management, Camfil EMEA)

– Hi-Flo påsfiltersortimentet har alltid varit ledande när det gäller prestanda och kundnytta. Den här uppgradering är en del av den ständiga utvecklingen vi genomför av vårt produktsortiment för att skapa energieffektiva och hållbara lösningar för ren luft.