Nyheter

Position Green väljer Varvsstaden i Malmö för nytt kontor och powerhouse

Position Green hjälper företag och organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete och affärer inom ESG. För att kunna möta den ökande efterfrågan och erbjuda en mötesplats i linje med verksamhetens vision flyttar Position Green sitt Malmökontor till den nya hållbara stadsdelen Varvsstaden.

Genom en digital plattform för allt från insamling till rapportering av hållbarhetsdata, rådgivning och utbildningstjänster hjälper Position Green företag och organisationer att genomgå en hållbarhetsförflyttning. Bolaget har vuxit snabbt och i takt med näringslivets engagemang. Våren 2023 öppnar Position Green dörrarna till sitt nya ”Sustainability Powerhouse” – ett kontor och mötesplats på cirka 1 100 kvm i den historiska varvsbyggnaden Magasinet.

– När vi började leta efter ett nytt kontor som kan tillgodose vår snabba tillväxt var Varvsstaden vårt förstahandsval. Framtidsvisionen för stadsdelen attraherar ett entreprenörsdrivet företag som Position Green och att ha kontor i en cirkulärt återuppbyggd industrilokal på ett centralt läge rimmar väl med vår verksamhet och vad våra medarbetare efterfrågar, säger Daniel Gadd, vd och grundare av Position Green och fortsätter. Vi ser fram emot att bygga vårt Sustainability Powerhouse i Magasinet – en plats där samarbetet mellan vår digitala plattform, våra medarbetare och kunder är i fokus för att skapa ett hållbart näringsliv.

Malmös nya stadsdel utvecklas av Varvsstaden AB, ett joint venture-bolag samägt av Fastighets AB Balder och Peab AB. Stor vikt läggs på hållbarhet och att bevara områdets karaktär och många av byggnaderna som finns kvar sedan Kockumstiden renoveras för ett nytt liv som kontor, handel, restaurang eller andra typer av verksamheter. Magasinet var en av de första byggnaderna som färdigställdes och har sedan dess huserat ett företag som snart flyttar till större lokaler i Varvsstaden. Förvaltar Magasinet gör fastighetsbolaget Balder.

– Vi är mycket stolta över att vara en del av Varvsstaden och tillsammans med Peab bidra till Malmös stadsutveckling. I Varvsstaden tillåts varvsarvet leva kvar i en ny era och här står återbruk och hållbarhet i centrum, både när vi renoverar och bygger nytt. Att en verksamhet med så tydlig hållbarhetsprägel som Position Green väljer att etablera sig här ser jag som ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger Jesper Kristensen, regionchef på Balder.

Den största delen av Varvsstadens omkring 180 000 kvm stora yta kommer, när området står klart, att utgöras av bostadshus i olika upplåtelseformer. Totalt planeras för cirka 2 500 nya bostäder. Tre nya förbindelser över vattnet knyter samman området med Malmö stadskärna och ett nytt kollektivtrafikstråk löper genom området. Helt klart beräknas Varvsstaden stå år cirka 2035.

Läs mer om:

Varvsstaden.

Foto: Varvsstaden AB

På bilden från vänster: Björn Johansson (CTO and Co-founder), Anna Jakobsen (Talent Acquisition Manager), Fanny Hansson (Digital Marketing Specialist), Christoffer Zachrisson (Head of Sales), Sofie Folkesson (Head of Customer Success), Daniel Gadd (CEO and Co-founder)