Nyheter

Heidelberg Materials förstärker med en ny hållbarhetschef i Sverige

Den 1 januari 2023 tillträder Ebba Örwall Lovén rollen som hållbarhetschef för Heidelberg Materials (tidigare HeidelbergCement) i Sverige. Hon axlar därmed en nyckelroll för att påskynda klimatomställningen i verksamheten och dess värdekedjor. Koncernen Heidelberg Materials i Sverige omfattar en stor del av byggmaterialindustrins värdekedja med verksamheter inom cement-, betong-, prefab- och ballasttillverkning.

I koncernens verksamheter finns många av de centrala lösningarna på de stora hållbarhetsutmaningarna i samhällsbyggnadssektorn. Grundpelare för att nå klimatmålen är att kunna tillverka och leverera klimatpositiv cement och betong år 2030, tillsammans med utvecklingen av mer resurseffektiva produkter och arbetsmetoder i svensk bygg- och anläggningsbransch.

‒ Jag ser fram emot att få vara delaktig i allt spännande som händer inom koncernen på hållbarhetsområdet och att hitta fler synergier mellan våra verksamheter. Utöver koncernens omfattande satsningar på klimatomställning, ser jag stor potential inom cirkulär ekonomi. Jag anser att en av de viktigaste frågorna för bygg- och anläggningsbranschen är att använda långsiktigt hållbara material, hushålla med resurserna och hitta fungerande lösningar för återvinning, säger Ebba Örwall Lovén.

‒ Vi är glada och stolta över att välkomna Ebba Örwall Lovén i hennes nya roll. Ebba har en gedigen och verksamhetsnära erfarenhet av hållbarhetsfrågor inom byggmaterialsektorn. Hon är helt rätt person att nu förstärka och utveckla hållbarhetsarbetet ytterligare inom koncernen, säger Karin Comstedt Webb, head of Environmental, Social and Governance Heidelberg Materials Northern Europe samt vice vd Heidelberg Materials Sverige.

Ebba Örwall Lovén kommer närmast från rollen som kvalitets- och miljöchef för Betongindustri.