Nyheter

Centerpartiet: ”Besluta om tydligare hållbarhetskrav i upphandlingar”

”Offentliga upphandlingar har stor påverkan på klimatet. Lyckligtvis finns en lösning – ett förslag om hållbarhetskrav finns färdigt på regeringens bord.”

Det skriver Rickard Nordin (C), Klimat- och energipolitisk talesperson för Centerpartiet i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Regeringen har efter bara en dryg månad vid makten hunnit med att skapa flera bevingade ord. Det ena handlar om Johan Pehrssons uttalanden om att man säger en sak före valet och en sak efter valet. Det stämmer också väl in på den klimatpolitik som regeringen nu driver.”

”Kraftfulla åtgärder har blivit ersatta av många små åtgärder som ännu inte förhandlats fram, enligt ett andra bevingat citat, av klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Tyvärr har vi ännu inte sett dessa smååtgärder. Vi i Centerpartiet vill därför ge ett tips på något som kan göra stor skillnad. Det handlar om den offentliga upphandlingen.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/besluta-om-tydligare-hallbarhetskrav-i-upphandlingar/