Nyheter

Ibrahim Baylan utsedd till ny styrelseordförande för Sustainable Innovation

Sustainable Innovation har under en extra bolagsstämma den 25 november utsett Ibrahim Baylan till ny styrelseordförande.

Sustainable Innovation är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation som arbetar för ett hållbart samhälle.

Ibrahim Baylan har som tidigare närings- samordnings- och energiminister lång erfarenhet av energi- och innovationsfrågor.

– Ska vi lyckas med omställningen krävs en snabbare kommersialisering av hållbara innovationer, inte minst inom energiområdet. Sustainable Innovation har en spännande position i innovationssystemet och jag ser mycket fram emot att kunna förstärka det arbetet med hjälp av min kunskap, min erfarenhet och mitt nätverk, säger tillträdande styrelseordförande Ibrahim Baylan.

Sustainable Innovation har sedan 2012 haft Andres Muld som styrelseordförande. Sedan han valde att avgå i juni 2022 har Magnus Berg varit styrelseordförande, och Magnus kommer nu att återgå till sin ordinarie roll som styrelseledamot. Tillsammans säger de:

– Vi är väldigt glada att få in en kraft som Ibrahim Baylan i styrelsen för att ge ytterligare stöd åt Sustainable Innovation att befästa sin spjutspetsposition i innovationssystemet med fokus på energiomställningen.

Tidigare styrelseordförande Andres Muld fortsätter:

– Under mina 10 år som styrelseordförande har Sustainable Innovation etablerat en unik position i att omsätta forsknings- och utvecklingsresultat till kommersiella marknadstillämpningar och nyföretagande. Behovet av konkreta resultat inom energieffektiviseringsområdet har nu fått en ännu större betydelse i omställningen mot ett långsiktigt hållbart energisystem där företaget även fortsättningsvis kan spela en mycket viktig roll.

Thomas Sundén, vd på Sustainable Innovation, säger:

– I en tid av ökande klimat- och energikris är behovet av att snabbt skala upp hållbara innovationer, särskilt inom energiområdet, större än någonsin. Vi är otroligt glada över att ha rekryterat Ibrahim Baylan som ny ordförande. Det kommer att förstärka Sustainable Innovations roll i innovationslandskapet, och ge ett ännu starkare fokus på energisystemets omställning.