Nyheter

Bostadsaffärer i Spanien och Portugal klimatkompenseras

Sedan förra året klimatkompenserar Fastighetsbyrån i Spanien och Portugal för varje bostadsaffär. Nu växer Fastighetsbyrån-skogen när ytterligare 3500 träd planterades utanför Alicante i helgen.

Fastighetsbyrån utland är det största svenska mäklarföretaget i Spanien och Portugal och majoriteten av köparna kommer från Sverige. För varje bostadsaffär, som ofta innebär flygresor för köparna, klimatkompenserar företaget, sedan förra året, med 15 euro. Klimatkompensationen består av ”Fastighetsbyrån-skogen” och i helgen planterade 3500 nya träd i kommunen Biar i närheten av Alicante. Träden motsvarar företagets bostadsaffärer under 2021 och kompenserar för 354 ton CO2-utsläpp.

– Det känns fantastiskt att skogen växer. Våra medarbetare och deras familjer fick vara med att plantera träden i helgen och i förlängningen bidra till ett mer hållbart samhälle. Bostadsaffärer har viss negativ miljöpåverkan, bland annat kopplat till våra kunders flygresor, och därför har vi valt att klimatkompensera. Det hade varit underbart om fler mäklarföretag tog det här steget, säger Martin Posch, affärsområdeschef på Fastighetsbyrån i Spanien och Portugal.

Dubbelt så många träd för 2021

Träden planteras i samarbete med det etablerade företaget Folia Project (foliaproject.com) och kommunen Ayuntamiento de Biar som äger marken. Klimatkompensationen, som motsvarar alla bostadsaffärer 2021, är mer en dubbelt så stor som året innan tack vare återhämtning på bostadsmarknaden.

– Träden som planteras nu bygger på försäljningen av bostäder under 2021. Förra året såg vi en återhämtning på bostadsmarknaden efter 2020 då pandemin minskade möjligheterna att göra bostadsaffärer drastiskt. Vi är väldigt glada över att både kunna hjälpa fler att göra bostadsaffärer och att vi kan plantera mer än dubbelt så många träd, fortsätter Martin Posch.

Flera delar i hållbarhetsarbetet

Klimatkompensationen och Fastighetsbyrån-skogen är en av flera delar i Fastighetsbyråns hållbarhetsarbete i Spanien och Portugal. Företaget jobbar även för att fler ska få ett tryggt hem och stödjer löpande SOS Barnbyars verksamhet i Togo med 10 euro för varje bostadsaffär. De lokala kontoren arbetar även för minskad miljöpåverkan genom minskad pappersförbrukning och ökad användning av grön el och el/hybrid-bilar.

Läs mer om hållbarhetsarbetet här: 

https://www.fastighetsbyran.com/sv/spanien/om-oss/hallbarhet