Nyheter

Ny tjänst för miljömedvetna bostadsägare: Energikalkylatorn

För att fler ska kunna sänka sina elkostnader och göra mer miljömedvetna val i hemmet lanserar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling nu Energikalkylatorn. Det är en digital och automatiserad rådgivningstjänst för den som vill minska sin bostads klimatavtryck.

– Många svenskar har blivit medvetna om att energiförbrukningen kan få stor påverkan på boendeekonomin. Med Energikalkylatorn vill vi göra det möjligt för fler att sänka sin elkostnader och samtidigt göra mer hållbara bostadsval, säger Per Sangrud, hållbarhetschef på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Energikalkylatorn är en digital och automatiserad rådgivningstjänst som ger förslag på hur du kan sänka elkostnaderna i hemmet och samtidigt minska bostadens klimatavtryck. Baserat på de unika förutsättningarna hos just din bostad, till exempel energikälla och uppvärmningsmetod, ger Energikalkylatorn en skräddarsydd rapport på boendets energistatus. Den ger också förslag på lämpliga förbättringsåtgärder, vad de skulle kosta att genomföra och vilken av dem som minskar bostadens energiförbrukning och klimatavtryck mest.

– Idag kommer drygt en tiondel av hushållens klimatpåverkan från boendet. Om fler svenskar gör mer miljömedvetna val i hemmet, som att gå över till energi från solceller, kommer det snabba på klimatomställningen. Lanseringen av Energikalkylatorn är ytterligare ett sätt för oss att bidra till en mer hållbar bostadsmarknad, säger Per Sangrud.

I ett första skede riktar sig Energikalkylatorn främst till den som äger villa, radhus eller parhus. Tjänsten finns tillgänglig via Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kundportal Mina sidor och är helt kostnadsfri för användarna. Energikalkylatorn har utvecklats i samarbete med fintech-företaget Econans.

Här kan du läsa mer om Energikalkylatorn.