Nyheter

Patrik Forslund ny VD för Downtown Advisors

Patrik Forslund, Founding Partner, är ny VD för Downtown Advisors från och med den 10 januari. Forslund tar över efter Petter Lindfors som även han är Founding Partner och har varit byråns VD sedan starten 2020. Public affairs-byrån Downtown Advisors erbjuder senior politisk och kommunikativ rådgivning inom stadsutveckling, mobilitet och hållbarhet.

Byrån har idag 15 medarbetare fördelade på de tre kontoren i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.

– Jag ser fram emot att ta mig an rollen som VD för Downtown, vi har haft en mycket fin utveckling sedan starten och jag hoppas kunna vidareutveckla byrån tillsammans med våra duktiga medarbetare och uppdragsgivare, säger Patrik Forslund.

Patrik Forslund är en av grundarna till Downtown Advisors och har en bakgrund som riksdagsledamot för Moderaterna och har tidigare varit partner, COO och affärsområdeschef på Rud Pedersen Public Affairs och The Labyrinth Public Affairs.

Petter Lindfors kommer fortsatt vara Founding Partner i bolaget och kommer att utveckla Downtowns stadsutvecklingserbjudande på heltid.

– Petter har spelat en avgörande roll för att starta upp och etablera Downtown på den svenska marknaden. Med en allt mer utmanande omvärld för fastighetssektorn så vill vi skapa förutsättningar för att ytterligare vässa vårt erbjudande till marknaden, med denna förändring så får Petter möjlighet att jobba med just det på heltid, säger Patrik Forslund.

Om Downtown Advisors:

Downtown Advisors är en public affairs byrå specialiserad inom stadsutveckling, mobilitet och hållbarhet. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingborg och stöttar både svenska och internationella företag och organisationer. På Downtown Advisors har vi tillsammans många års erfarenhet och djupgående kunskaper inom Public Affairs och strategisk kommunikation. Vi är seniora politiska rådgivare och hjälper våra uppdragsgivare att hantera komplexa utmaningar i gränslandet mellan politik och näringsliv för att de ska kunna bidra till att skapa attraktiva, moderna och hållbara städer.