Nyheter

Nordic BIM Group köper Anavitor av Informationsbyggarna – stärker sina erbjudanden inom lösningar för LCA och en hållbar byggmiljö

Med denna transaktion stärker Nordic BIM Group sin position ytterligare inom arkitektur, konstruktion och fastigheter. Anavitor LCA är ett program för Life Cycle Assessment (LCA) som är integrerat med BIM. Anavitor LCA ansluter till lokala landsspecifika miljödatabaser och använder tillverkarnas EPD (Environmental Product Declaration).

Den byggda miljön genererar 40 % av de årliga globala CO2-utsläppen och 80 % av en byggnads inbäddade kol kommer från strukturella material*. Anavitor LCA är en lösning som hjälper kunderna att beräkna och minska miljöpåverkan utifrån design, utvalda material och produkter samt transport av material.

Genom att använda BIM tillsammans med Anavitor LCA blir noggrannheten i LCA:n mycket hög och ger användaren möjlighet att fatta ansvarsfulla och ekonomiskt sunda beslut vid projektering av byggnader och infrastrukturprojekt – oavsett om det är nyprojekt, rehabilitering/ombyggnad eller rivning.

Jörgen Nylund, CEO för Nordic BIM Group:

– Jag är mycket glad över detta strategiska förvärv. Anavitor LCA passar mycket väl in i vår verksamhet inom flera områden: till vår vision om: ”Att vara en viktig bidragsgivare till en hållbar byggnadsmiljö”, till vårt Green BIM Certificate, till våra befintliga BIM-lösningar, till våra kunders behov att uppfylla ökade miljökrav.

– Det är trevligt att kunna serva våra kunder med ett verktyg som effektivt beräknar koldioxidavtrycket. Vi kommer att fortsätta att investera i mjukvaruplattformen och göra den tillgänglig för internationella användare redan i år. Jörgen fortsätter:

– Samarbetet med Informationsbyggarna AB passar mycket bra, inte bara för LCA, utan även för deras BIM-kunskap och kapacitet på den marknad vi båda verkar på.

Jan-Mikael Kristiansson, CEO för Informationsbyggarna AB:

– Med Nordic BIM Groups många BIM-experter och stora kundbas ser vi en stor potential i detta samarbete. Enligt min mening är Nordic BIM Group det perfekta hemmet för Anavitor LCA där lösningen kan tas till nästa nivå och långt utöver det. Det känns bra att Nordic BIM Group har styrkan att investera i denna verksamhet och göra många projekt och fastigheter mer hållbara.