Nyheter

Optimal energihantering med Conrad

Text: Conrad

Spara, fördela, generera och använd energi: Upptäck och utnyttja den potential som finns inom byggnadsteknik.

Optimal användning av energi: Produkter och inspiration på en plattform

För företag, myndigheter och utbildningsinstitutioner: Praktiska lösningar

Från eluttag till kopplingsskåp och belysning: Brett utbud för att göra byggnader optimalt fungerande

Energiförbrukning, kostnadsbesparingar och oberoende elförsörjning hör till de toppaktuella frågorna inom området byggnadsteknik. Därför har Conrad nu fokus på områdena energi och byggnadsteknik. Som pålitlig inköpspartner inom det tekniska området erbjuder Conrad Sourcing Platform MRO-proffs inom industri, handel, service och systemteknik, el och belysningsinstallation samt byggnadsförvaltning ett brett produktsortiment. Innovationer, trender och applikationsexempel finns också att upptäcka på vår temasida ”Energi- och byggnadsteknik”.

Temasidor med nyheter, tips och trender

Smarta eluttag, LED-belysning, mätteknik för strömförbrukning, alternativa energilösningar, mobil energilagring och e-mobilitet samt passande tillbehör: Med sin inköpsplattform erbjuder Conrad ett komplett sortiment med både bredd och specialisering inom området energi- och byggnadsteknik.
Nytt i sortimentet är komponenter från Siemens för energidistribution. Det finns även innovativa lampor från Ledvance, nätkvalitets- och nätanalysapparater från Chauvin Arnoux och smarta förbrukningsmätare från Voltcraft.

Conrad-teamet vill emellertid inte bara sälja produkter: ”‘Vi ser oss själva som lösningsleverantörer och idéskaparare och vill stödja våra kunder med att upptäcka potentialen för energibesparing och hitta rätt produktlösning. Därför erbjuder vi företag, myndigheter och utbildningsinstitutioner temasidor med inspiration och konkreta råd, för att underlätta förverkligandet av effektiv energihantering”, förklarar Christian Fleischmann, ansvarig för området Home på Conrad.

Användarexempel på praktisk byggnadsförvaltning

När det till exempel handlar om ”energiövervakning och energibesparning” kan även små åtgärder resultera i stor potential att spara energi: Konvertering till smart LED-teknik, rörelsedetektorer i rum som sällan används, timers eller dagsljussensorer med dimmer möjliggör bättre energieffektivitet. Ett speciellt användarexempel inom detta område visar på vilka lösningar som finns och exakt hur produkterna kan användas. Ett andra fokus ligger på temat ”distribution och användning av energi”, eftersom kraven på energidistribution i byggnader har ändrats mycket under de senaste åren. Inom fokusområdet ”energigenerering och energilagring” visas mobila lösningar för att generera energi, som även på ställen utan ström eller i samband med strömavbrott kan erbjuda bästa möjliga säkerhet vad gäller energiförsörjning. Mobila och stationära ”ready-to-use-lösningar”, som möjliggör ett kostnadseffektivt inträde inom området förnybar energi, kommer också att presenteras.

Här finns mer information om temasidan ”Energi- & byggnadsteknik” med detaljerad information om sortiment, lämpliga tjänster och applikationsexempel.

Relaterade länkar