Nyheter

KONE rankas som världens 19:e mest hållbara företag av Corporate Knights

KONE Corporation tar åter plats på Corporate Knights lista över världens mest hållbara företag. Under World Economic Forum i Davos tillkännagavs Corporate Knights 2023 Global 100 Most Sustainable Corporations, som täcker företag inom alla branscher. 

KONE var det enda företaget i sin bransch på årets lista.

– KONE ligger i framkant inom miljöeffektivitet och socialt ansvar, och särskilt när det gäller företagsledningens mångfald och fördelningen kvinnor och män, säger Toby Heaps, CEO på Corporate Knights. Han tillägger:

– I grund och botten handlar övergången till en hållbar framtid lika mycket om människor som om planeten. Ett inkluderande ledarskap är grunden för långsiktig hållbarhet.

Corporate Knights lista bygger på analyser av nära 6 720 börsnoterade företag, med omsättningar på över en miljard dollar. I rankingen jämförs även resultaten med MSCI All Country World Index (ACWI), och enligt organisationen indikerar resultaten att hållbara prestationer ger bättre avkastning för investerare och förlänger företagens livslängd.

På KONE är hållbarhet en del av företagskulturen vilket även återspeglas i strategin som gäller för 2021 till 2024 – Hållbar framgång med våra kunder.

– Att minska påverkan på miljön och bromsa klimatförändringarna till 1,5° C är bland våra högsta prioriteringar på KONE. Vi arbetar tillsammans med våra leverantörer för att till exempel minska utsläppen i leveranskedjan. Vi vill hjälpa våra kunder att utveckla sina byggnader till smarta, hållbara byggnader och därmed göra städer till bättre platser att leva på. Detta genom energieffektiva och pålitliga lösningar med transparent information om deras miljöpåverkan, säger Mikko Korte, Executive vice president, Operations Development på KONE.

Läs mer:

2023 Global 100 most sustainable companies
KONEs miljöarbete