Nyheter

Debatt: ”Jobb och investeringar riskerar att gå förlorade”

”Ska vi klara av att möta klimatmålen i Parisavtalet och undvika de allvarligaste konsekvenserna av den globala upphettningen måste regeringen tänka om med sin energipolitik.”

Det skriver miljöpartisterna Elin Söderberg och Marielle Lahti i en debattartikel i ETC:

”Nyligen kritiserade svenska batteri­tillverkaren Northvolts vd Peter Carlsson regeringens energipolitik. Han är inte ensam. Näringslivet riktar skarp kritik mot regeringen för att den inte godkänner tillräckligt med ny elproduktion, till exempel byggen av havsbaserad vindkraftverk.”

”Jobb och investeringar riskerar att gå förlorade. Ska vi klara av att möta klimatmålen i Parisavtalet och undvika de allvarligaste konsekvenserna av den globala uppvärmningen måste regeringen tänka om.”

”Klimatomställningen kräver insatser inom alla sektorer för att utsläppen av växthusgaser ska minska tillräckligt snabbt och därmed undvika de allvarligaste riskerna och konsekvenserna av den globala uppvärmningen. Men istället har regeringen genomfört åtgärder som aktivt ökar utsläppen av växthusgaser, genom sänkt skatt på fossila utsläpp från transporter och uppvärmning samt genom extrema nedskärningar i budgeten för skydd av natur.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.etc.se/debatt/jobb-och-investeringar-riskerar-att-gaa-foerlorade

Foto: Sonja Kalee