Nyheter

Miljöpartiet: ”Först besluta om tågslakt– sedan ducka för kritiken!”

”Enklare pendling till jobbet, bättre möjligheter att ta sig till studier på annan ort och nya förbindelser i södra Sverige. Vem kan säga nej till det? Svaret är regeringen.”

Det skriver  Märta Stenevi (MP), Språkrör, Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker och medlem i transportutskottet, Daniel Helldén (MP), Riksdagsledamot och trafikpolitisk talesperson och Kami Timothy Petersen (MP) ,Ledamot i fullmäktige och utvecklingsnämnden region Skåne i en debattartikel i ETC:

”Regeringen har på eget bevåg valt att skrota de nya stambanorna i södra Sverige, genom att helt ­enkelt plockat bort Malmö-­Linköping och Linköping-Göteborg ur infrastrukturlagstiftningen TEN-T. I lagstiftningen avgör kartor över medlemsländernas transportnät vilka sträckor som kan beviljas ekonomiskt stöd från EU.”

”Detta är ett historiskt misstag.”

”Vi är många som vill åka tåg. Statistiken är tydlig: år efter år ökar tågresandet i Sverige. Allt fler lämnar bilen hemma till förmån för tågpendling till arbete och studier, och byter flygresan mot en tågluff på sommaren. Hundra­tusentals svenskar samlas i grupper och forum på sociala medier och nätforum för att diskutera smarta lösningar för att ta sig runt i landet och resten av Europa med tåg, när bra bokningstjänster och råd­givning saknas.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.etc.se/debatt/foerst-besluta-om-taagslakt-sedan-ducka-foer-kritiken