Nyheter

Covitum värvar projekt- och hållbarhetschef

Fastighetsbolaget Covitum, med huvudägarna Ingvor Sundbom (vd) samt Erik Selin Fastigheter AB, har anställt Niclas Erneving som projekt- och hållbarhetschef. Niclas kommer närmast från en tjänst som Projektchef hos Humlegården Fastigheter AB.

Där ansvarade han senast för det nya kvarteret Origo i Solna Strand.

– Vi är väldigt glada över att ha lyckats värva Niclas till Covitum. Vår ambition är att bli en central aktör för att förse den snabbt växande arbetsmarknaden i norra Sverige med hyresrätter som är innovativa, kvalitativa och erbjuder social gemenskap. Niclas kompetens och erfarenhet av att driva stora projekt kommer att vara till stor nytta för oss, säger Ingvor Sundbom, VD för Covitum.

Niclas Erneving har över 20 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen inom områden som projektledning, kostnadsstyrning och kontroll samt hållbarhetsfrågor. Han kommer närmast från en tjänst som Projektchef hos Humlegården Fastigheter AB där han senast ansvarade för det nya kvarteret Origo i Solna Strand. Dessförinnan har Niclas bland annat arbetat hos Oscar Properties, varit gruppchef hos Forsen Projekt AB samt utvecklat Solna Business Park inom CLS Holdings plc. Niclas Erneving kommer inledningsvis att ansvara för det kommande nyproduktionsprojektet Kvarteret Narcissen i centrala Boden. Där planerar Covitum att uppföra cirka 200 klimatsmarta hyresrätter enligt bolagets träbyggnadsstrategi och sociala boendekoncept.

– Det känns verkligen spännande att få ansluta till Covitum. Bolaget är innovativt och nytänkande kring hållbart boende. Att få bidra med ett unikt boendekoncept på orter i samhällsomställning där boendet och den sociala gemenskapen spelar en nyckelroll för att få nyinflyttade att trivas är väldigt lockande, säger Niclas Erneving. Niclas påbörjar sin anställning hos Covitum under april 2023.