GoMore växlar upp och tar över den tidigare konkurrerande verksamheten SnappCars aktiviteter i Sverige. I och med övertaget stärker GoMore sin position i Sverige samt i Norden som den största bildelningsplattformen – och den största europeiskt ägda bildelningsplattformen i Europa. SnappCar riktar sitt fokus på tillväxt och lönsamhet i nyckelmarknaderna Nederländerna och Tyskland.
GoMore Sverige kan idag meddela att man tar över SnappCar i Sverige. GoMore, som de senaste åren rapporterat stor tillväxt, har sedan 2019 haft en sjufaldig ökning av bokningar. Nu stärker bolaget sin position på bildelningsmarknaden ytterligare i Sverige när SnappCar, tidigare den näst största aktören för privat bildelning i Sverige, nu hänvisar sina användare till GoMores plattform.
– Vi vill gå först när det kommer till delad mobilitet bland privatpersoner och vi upplever just nu ett enormt momentum där allt fler ansluter sina bilar för uthyrning via vår plattform. Vi är därför väldigt glada över att välkomna SnappCars användare till GoMore. Tillsammans kan vi skapa en bättre användarupplevelse och en större community. Med SnappCars användare och bilar kan vi dessutom stärka vår position ytterligare för att få fler att välja delade bilar, säger Klara Bergkvist, Sverigechef GoMore.
SnappCars VD Erik Rutten:
– På SnappCar vidhåller vi vårt fokus och fortsätter att jobba mot att minska antalet bilar i vår gemensamma kamp mot klimatförändringarna. Vi vill tacka våra svenska användare för deras stora bidrag under de senaste åren. Vi är övertygade om att GoMore kommer att ge dem ett varmt välkomnande och fortsätta utvecklas. Vi kommer att göra detsamma i Nederländerna och Tyskland.
GoMore Sverige har i dagsläget cirka 180 000 registrerade användare och mer än 5 000 registrerade bilar, varav mer än 200 har så kallad nyckelfri teknologi. SnappCar Sverige har vid övertaget 90 000 registrerade användare och cirka 6 000 registrerade bilar. Baserat på GoMores nuvarande tillväxt och med SnappCars bilar och användare förväntas GoMore att fördubbla antalet bokningar och bilar i slutet av 2023.
Danskägda GoMore som nyligen firade 10 år i Danmark har förutom i Sverige även verksamhet i Spanien, Finland, Österrike och Schweiz. Med en total användarbas på över 3 miljoner användare är GoMore den största bildelningsplattformen i Norden och den största europeiskt ägda bildelningsplattformen i Europa. GoMore röstades nyligen fram som ett av de 10 mest innovativa företagen i Danmark och som nummer ett inom Mobility.
Hollandsägda SnappCar, som startade för 11 år sedan, har en total användarbas på över 1 miljon användare i Nederländerna, Tyskland och (tidigare) Sverige, och är därmed den näst största europeiska ägda bildelningsplattformen. GoMore fortsätter sin mission att minska antalet bilar GoMores mission är att hjälpa människor att dela bilar och därmed kunna minska totala antalet bilar i städerna. Och delning av bilar ökar snabbt. Via GoMores samtliga länder delade användarna bilar med varandra mer än 250 000 gånger bara under 2022.
– Om tio år kommer vi att vara minst tio gånger störr”, säger den danska grundaren och VD:n Matias Møl Dalsgaard om GoMores framtid.
– Vi kommer faktiskt att vara större än så om vi behåller den tillväxttakt vi har nu, säger han. Bildelning är här för att stanna – och växa stort. Vi delar våra hem så att andra kan känna sig hemma på semestern, vi delar våra kläder så att andra kan gå på fest i dem. Vårt bidrag är att göra det lätt och enkelt att dela bil, så att fler kan ta sig fram bekvämt och med gott samvete. Tror inte någon kan se en framtid inom bilindustrin där delning inte kommer ha en avgörande roll, säger Matias Møl Dalsgaard.
– Enligt flera undersökningar står våra bilar stilla ungefär 95 % av tiden, och när de sedan används är det i genomsnitt endast av 1,6 personer. På lång sikt är ambitionen därför att öppna upp för fler delade bilar, både nationellt och internationellt. Genom att öka tillgängligheten och delningen av befintliga bilar kan vi halvera antalet bilar i städerna, samtidigt som vi månar om både planet och plånbok, avslutar Matias Møl Dalsgaard.