Nyheter

Energibranschen: ”Säkra energiomställningen med rätt kompetensförsörjning”

”Elektrifieringen är en förutsättning för vår välfärd och en nyckel till utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Men det brådskar att säkra tillgången till kvalificerad personal som kan genomföra energiomställningen i praktiken.”

Det skrive Pontus Boström, 2:e vice ordförande, Svenska Elektrikerförbundet, Andreas Åström, näringspolitisk chef, Installatörsföretagen, Anna Jarnö, affärsansvarig för ELFACK, norra Europas största fackmässa för el- och energibranschen samt strategikonferensen Power Electrification Summit, Åsa Gabrielsson, verksamhetsansvarig, Elbranschens centrala yrkesnämnd och Åsa Pettersson, vd, Energiföretagen Sverige i en debattartikel i Dagens Industri:

”I Sverige pågår en energiomställning lika omdanande som när bilen ersatte häst och vagn. Det kraftsamlas för att skapa världens första fossilfria samhälle, utan att tappa vår ledande position som industri- och exportnation. De tekniska förutsättningarna finns på plats. Nu krävs det rejäla satsningar för att vidareutbilda redan yrkesverksamma såväl som att långsiktigt framtidssäkra kompetensförsörjningen i branschen som förverkligar den brådskande energiomställning.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/debatt-sakra-energiomstallningen-med-ratt-kompetensforsorjning/