Nyheter

Ängelholmslokaler satsar på förnybar energi

Det kommunala samhällsfastighetsbolaget i Ängelholm, Ängelholmslokaler, gör en satsning på förnybar energi.

Under maj månad färdigställdes bolagets första solcellsanläggning på förskolan Eken. Anläggningen har en installerad effekt på 37 kWp med en förväntad produktion på strax över 34000 kWh per år, vilket kan likställas med årsförbrukningen för fyra till fem moderna villor.

– Vi är jätteglada över att vår första solcellsanläggning nu har kommit på plats. Förutom att den hjälper oss att minska våra driftskostnader bidrar vi också till hållbar lokal energiproduktion vilket känns bra, berättar Pernilla Nevsten vd på Ängelholmslokaler.

Under juni månad kommer ytterligare en förskola förses med en egen solcellanläggning, denna gång Hjärnarps förskola i norra delen av kommunen.

Förutom att investera i solceller satsar bolaget även på laddinfrastruktur för el- och hybridbilar, där låg- och mellanstadieskolan Villanskolan kommer förses med laddstolpar under sommarlovet. Laddstolparna riktar sig främst till anställda och besökare till skolan, men kommer även kunna användas av allmänheten.