Nyheter

Miljöbyggnad silver för Rentas nya lager

RO-Gruppen ska på uppdrag av Wihlborgs uppföra en ny byggnad på Grustaget 1 på Väla södra, ett strategiskt läge med goda kommunikationer nära E4 och E6. Där ska maskinuthyrningsföretaget Renta, som samlokaliserar sin verksamhet i Helsingborg, flytta in.

Anläggningen på 1 300 kvm består till 80 procent av lager, verkstadsytor och tvätthall och till 20 procent av kontor och utformas med stor flexibilitet som kan tillmötesgå verksamhetens behov att växa. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

– Vi är glada över att ha fått uppdraget av Wihlborgs att bygga en modern och miljöcertifierad anläggning åt Renta. Vi ser framemot ett givande samarbete som ska resultera i ett väl genomfört projekt med stor kundnytta.
Vi på RO-Gruppen befinner oss i en spännande fas och vår etablering i Helsingborg är en viktig satsning. Med detta projekt får vi möjligheten att visa upp vår kompetens och erfarenhet säger Gustav Holm, affärsområdeschef på RO-Gruppen i Helsingborg.

Produktionen beräknas starta i månadsskiftet okt/nov och anläggningen ska stå färdig våren 2024.